onsdag 25. mars 2009

Vintervær

I løpet av en ukes tid har vi hatt skikkelig vintervær med nordavind, og snøen har lavet ned i store mengder , 70-75 cm de siste dagene. Innimellom har sola kikket fram, og i dag har det vært oppholdsvær.

Torsdagsmorgen reiste jeg til kommunesenteret for å være med på en jubileumsfeiring om kvelden. Det blåste ganske friskt, men jeg håpet å komme meg hjem fredagsmorgen. Joda, klokka seks om morgenen starta vi med hurtigbåten, men vi hadde vel gått bare et kvarter før det ble vendereis på grunn av mye sjø. Heldigvis hadde jeg noen å være hos, og fikk god tid til å besøke mange gamle naboer som har flyttet inn på omsorgsboliger. Ja, så tenkte jeg å ta ferga klokka tre om ettermiddagen for da hadde vinden spaknet noe. Stilte opp på fergekaia, men neida, ferga hadde instilt ruta. Så prøvde jeg igjen om kvelden med hurtigbåten, og da kom jeg meg hjem i ganske bra vær. Slik er det å bo ute i distriktan!

Snøvær


Det snør, det snør
tiddelitei
Nå snør det mye mer enn før....

Nå trenger småfuglene mat

Har tidligere vist dette meisebollehuset som jeg fikk i julegave. Det hang en liten tredompap i snora under, men plutselig en dag var den borte. Kanskje vinden har snurra den så mye rundt at snøret har røket. Håper å finne dompapen igjen når snøen tiner. På torsdagsturen min vant jeg ny meisebolleoppheng. En stor dompap som kjøttmeisen besøker her på bildet. Den står helt i stil med den første!

4 kommentarer:

 1. Ja , vihar hatt mye vær den siste uka- og vi som har vært så engstelig for at det ikke skulle bli sne til påske.....
  Snakker jo om mildvær no , så vi får se.
  Flott meisebolle holder du har vunnet, så koselig med småfuglan.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. SKal jeg si fine snøbilder? Nå som de fleste bare skriver om vårtegn..., men vi, her nord, vet jo at vi slett ikke kan regne med vår i mars. Litt dumt, kanskje, at du ble værfast, men noe godt kom det jo ut av det og. Tusen takk for hyggelig hilsen. Fra Margit.

  SvarSlett
 3. Heia.
  Endelig kommer jeg inn på sida di, har hatt problemer med å legge igjen kommentar.
  Ja, vi hadde noen veldig trivelige daga hjemme.
  Vi kom overraskende på jubilanten så det var stor stas. Var innom butikken på lørdag og så var det kafe, så jeg traff en del kjentfolk.
  Godt å få ladet batteriene:)

  SvarSlett
 4. Jeg kan trøste deg med at det er vinter her også, hvis det er noen trøst, da!
  Termometeret kryper såvidt over null på dagtid, men nå er det visst meldt mildere på litt lenger sikt. Men vi har strålende vær. Det er godt.
  Jeg har forkjølet meg, så det er best for meg å holde meg innendørs. Men på butikken må man jo. Får prøve å gjøre dn turen raskt unna.
  Håper din dag blir fin!
  P.S. Internet Explorer vil ikke åpne siden din. Men jeg har heldigvis Mozilla også, der er det ikke noe problem å finne deg.

  SvarSlett