mandag 30. mars 2009

OVERRASKELSE OG TALLERKENHYLLE

Gledelig overrasket
ble jeg da jeg lettet litt på kjøkkengardinet og oppdaget at denne avleggeren som hadde fått stå der bortglemt med bare en liten skvett vann i blant under gardinkanten, nå hadde den dannet knopper. Da fikk den selvsagt komme "fram fra glemselen " , og knoppene sprang ut etter et par dager. En koselig vårlig hilsen.Tallerkenhylla
måtte jeg anskaffe meg da jeg fikk overta noen gamle tallerkener fra min bror som hadde overtatt dem fra vår mor som igjen hadde fått overta fra sin mor. De jeg fikk hadde en del hakk etter lang tids bruk, men jeg syns de er fine likevel. Oppå hylla står det "hummer og kanari" i blått mønster.Veggklokka til høyre på bildet har vårt eldste barnebarn laget mens han gikk på grunnskolen. Den fikk vi i julegave.
Som en kan se på dette detaljbildet, har tallerkene struktur på tallerkenkanten. De er produsert av Egersund Fajansefabrik og er nok ganske gamle. Legg merke til min fine lakseflue til venstre på bildet. Må kanskje ta et bedre bilde av den senere.

Disse mini selbuvottene (10 cm) vant jeg på en utlodning. Syns de passet godt sammen med tallerknene, i allfall når det gjelder farge.
Disse to små bildene henger under hylla. De er malt på treklosser og viser vannbæring fra hull i isen. Legg merke til det spesielle børtreet som brukes her. Våre børtre hadde vi tvers over skuldrene bak nakken med bøttene på hver side i en krok på tau fra hver ende. Tror det måtte være vanskelig å bære slik som på bildet med ei bøtte foran og en bak. Innbiller meg at de ble litt våte på stakken både foran og bak. Bildene har jeg kjøpt på "Russetorg" for noen år siden. Torghandel der russere kom til Nord-Norge og solgte varene sine, var svært vanlig for en del år siden. Nå skjer det i mindre målestokk.

7 kommentarer:

 1. Ja nå kom jeg meg plutselig inn uten "advarsel" og streng beskjed om at stedet ikke kan åpnes.Så har sia de "blacket" ut.
  Vært sååå irriterende,for har i lang tid hatt lyst å besøkt deg i bloggen din.
  Får bare håpe det lykkes å legge igjen kommentar.
  Flott tallerkenhylle.Mange maler slike.Skal du beholde den trehvit?
  Ja vi treffes sikkert i påsken.Vi kjæm!
  Gleder meg til ferie.Man blir trøtt av den evinderlige jobbinga.
  Misunne dæ pensjonist tilværelsen.
  Du må ha en fin mandag!
  Har mye å kikke på i bloggen din,som jeg har gått glipp av.

  SvarSlett
 2. Så herlig med det blå serviset ditt, og med den lange historien det har med seg! Jeg har dessverre svært lite fra min barndom. Familien min mistet huset sitt i brann like etter at jeg flyttet hjemmefra. I tillegg var vi mange søsken, og mange å dele på. Jeg lurer på okm det er derfor jeg har sånn dilla på gamel fine kopper. Akkurat kommet hjem fra raid på antikkmarked i Trondheim, som du kan se på bloggen min. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Flott med den planten som overlevde vinteren!
  Jeg opplevde det samme for mange år siden. Fikk en gloxinia av ei svigerinne. Etter den var blomstret av, satte jeg den bare fra meg og glemte den.Den fikk verken vått eller tørt.
  Men plutselig en dag kom det en lysegrønn spire opp av den knusktørre jorda! Utrolig nok kom den med blomster det året også, men da var klokkene mye mindre.....
  Fin tallerkenhylle og fine tallerkener!
  Så må jeg takke for hyggelig kommentar hos meg.
  Jeg har ikke lyst til å legge ned bloggen, men i
  min fortvilelse ser jeg ingen annen råd. Men alle sier jeg ikke må, så kanskje jeg venter litt..... Vet enda ikke hva som skjer.....
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 4. Så den unge kliviaen har funnet på å sette knopp! Vi hadde en som etter blomstring satte frø! Kliviaen stod i ett år før frøene var ferdige. Vi satte dem i jord, og opp kom små kliviaer!
  Artig med den russiske børtredama!

  SvarSlett
 5. Hei!! Takk for besøk på min blogg, triveli at så mange ser innom. Sokkene var strikket etter oppskrift ja. Fikk den fra noen i Finnmark, nærmer bestemt mehamn tror jeg. Koselig blogg du har. Jeg har aldri opplevd at mine blomster plutselig får liv vertfall så du må nok ha litt grønne fingre:) Ha en fortsatt fin uke:)

  SvarSlett
 6. Flott tallerken hylle med innhold- har fatisk en maken tallerken til dæ- arvet fra mi besta her på gården. Koselig motiv av dama med børretreet.
  Har også hatt sånne "små votta" med kommunevåpenet på, men æ har mista dem .
  Har foresten blogg bursdag i dag, må jo få markert det på et eller annet vis....snakkes.

  SvarSlett
 7. Så fint det ble med tallerkenhylle.Klart du må ta vare på sånne fine gamle tallerkener.
  Vi hadde det samme serviset en gang i mitt barndomshjem.Det siste som var igjen var et sausenebb.Vet ikke hvor det ble av.
  Det var i alle fall koselig å se det igjen.
  God Påske.

  SvarSlett