torsdag 5. mars 2009

Strikking og tur

Baggyluer
Har lovt å strikke en lue til datterdatter vår. Hun ønska seg sort lue. og æ la i vei.Den ble strikka på båten på tur/retur til Hammerfest sist fredag. Strikka den i Fritidsgarn. På bildet ser den ut til å være mørk blå. I mangel på modellhode "så tager man det man har", i dette tilfelle teboksen min plassert ut på trappegelenderet. Jaja, ikke det mest elegante kanskje.
Syns den lua virka litt dyster, så æ strikka like godt en til etter et mønsterbilag til "Hjemmet". Den strikka æ på en kveldsstund. Brukte dobbel tråd med Artic og tynt babygarn og pinner nr. 8

Er spent på om denne modellen blir godtatt, men begge er sendt avgårde til Syd-Sverige.
Pjoning
Har pjonet et par votter. Første gang æ har laget noe i denne teknikken. Brukte Viking Naturgarn som æ fant i Tromsø. Kunne gjerne hatt litt tykkere heklekrok. Det gikk med 3 nøster. Holder på med et nytt par.

På soltur

Været i dag var så strålende at æ måtte bare ut og opp i sola. Sola har ikke nådd huset vårt ennå, så det ble en fottur etter scooterløypa oppover vannet. Svært lite snø i terrenget. Grasstråene stakk høyt over snølaget.


Oppover og nedover dalen med høye fjell på alle kanter. Midt på bildet ses en flik av Langfjordbreen.

10 kommentarer:

 1. Likte baggyluene dine, tenker nok at de blir godt mottatt. Deilige bilda, som alltid.

  SvarSlett
 2. Så spennende! Både lua, vottene og solturen! Pjoning har jeg aldri hørt om før, du er kjempeflink!
  Takk for forklaringen om bloggen. Jeg vet ikke om det virker, men nå har jeg iallfall fulgt ditt råd. Men jeg slettet ikke alt, ikke passordene.......
  Jeg har vært i Trondheim i dag, så jeg så det ikke før nå det du hadde skrevet. Men nå er det iallfall flere som kommer inn på bloggen min, også før jeg gjorde oppryddingen,,,,,,
  Det skal bli interssant å se hvordan det går.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Har aldri hørt om pjoning før.Spennende teknikk,som jeg gjerne vil lære.HINT!
  NYDELIGE DALEN:)
  Og de stilige luene du har strikket!
  Du e flink!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder, de fjellan e bare mektige!
  Du no blir det vel pjone kurs også , sant?
  Må bare få vite hvilket nr. det skal være på heklekroken?
  Skal bort denne helga å så det blir rolige tider på strikketur te over helga.
  Du får ha ei flott helg!

  SvarSlett
 5. Så flotte luer du har strikket, ska si du e produktiv :-)og pjoning høres jo spennende ut. Morsomt å prøve seg på noe nytt.
  Lengte utover dit når æ ser på bildene fra dalen. Og særlig i en stresset tid på jobb med overtid hadde det vært godt å vært der ute og nytt stillheten, roen og den flotte naturen.
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 6. Fine bilder, flott blogg! Misunner de som er så flinke til å strikke jeg, har aldri fått helt til det der! Strikka jo litt i yngre år, men har ikke helt dreisen på det. Ha en fin dag! Hilsen Tove

  SvarSlett
 7. Du verden så mye du har strikket! og flott var det alt sammen. Likte godt fasngen på den sorte. Ja, ikke noe i veien med den andre heller.
  Nydelig tur i fin natur. Flotte bilder.
  Hilsen Margit.

  SvarSlett
 8. Fine luer, de ble sikkert populære hos mottakeren. Jeg hadde dilla på luestrikking i fjor, men døtrene er litt kresne, så det var ikke alle luene som ble "godkjente". For tida går det bare i pannebånd. Tenk for et nydelig vær vi har i nord for tida, rene påskeværet. Flotte naturbilda du har tatt!:)

  SvarSlett
 9. Så flotte luer, og kreative modellhoder! Tenk så mye kreativitet og skaperglede som utfolder seg her inne på bloglandia. Det burde nesten vært laget utstillinger og salgsmesser med jevne mellomrom . Takk for utfordringen - jeg har forsøkt å følge opp.

  SvarSlett
 10. Hei.gu så mye fint du har her.På jobb e d ei som driver m pjoning,å tover de. De blir kjempetykke.Jeg holder på å srtikke et håndkle i tre farger,e strax ferdi,så bare å hekle en fin kant rundt.go helh.klem fra laila.

  SvarSlett