tirsdag 26. januar 2010

Istur

Været i går var flott med 5 til 6 kuldegrader, og i 13-14 tida måtte jeg bare ta en liten luftetur. Kom meg ikke så langt avgårde, men hadde tatt med kameraet selv om skumringen begynte å senke seg.
Her er jeg kommet et stykke opp i bakkene og fikk med en del av bygda i linsa. Huset vårt ligger omtrent midt på bildet. Fargene ut mot havet var like fine som de har vært i klarværet vi for det meste har hatt i desember / januar.
Det var skareføre med barmark og is innimellom. Krøkebærlynget (krekling) hadde kledd seg i vakker rimkappe. Synd jeg ikke søkte etter flere motiv. Lufta har måtta vært ganske fuktig siden det var så mye rim på bakken.
Fra trappa ble jeg stående å se på "isfossen" oppe i lia. Rart å tenke at det er den lille bekken som renner forbi like ved trappa vår som lager en slik isbakst. Bestemte meg for å ta en tur oppover.
Her er jeg like ved siden av. Isen og himmelen har omtrent samme farge.

Prøvde å komme meg helt under "fossen", men både snøen og isen jeg måtte over var litt glatte, så jeg tok ikke sjansen på å knekke et bein eller to. Tenkte på hvordan det hadde vært å klatra opp der med stegjern, men hadde nok ikke vært noe for meg.
Mens jeg satt her å prøvde å få opp kameraet, kom ei ørn seilende i lufta like over isen. Var selvsagt for sein til å fange den inn.
Da jeg gikk litt videre, skremte jeg opp to ryper, eller vi ble like skremt alle tre.
På tur nedover måtte jeg finne vei forbi alle disse isbakstene som hadde bygd seg opp i frosten.
I dag har temperaturen steget og er pluss 4 grader nå klokka 17. Ask har ikke slått til her så langt, og kanskje vi slipper lett fra den. Det blåser en frisk bris med litt småregn nå så vi får vente og se hva det utvikler seg til.

8 kommentarer:

 1. Flotte is tur bilder-men æ begynne å bli mektig lei av å stavre rundt med brodda på skoan!
  Trur ikke Ask slær sæ te her hos oss.

  SvarSlett
 2. Ja, er det ikke helt overjordisk med det vakre lyset vi har her nord? Vi er heldige. OPg du er en flink fotograf.
  Jeg har hentet inn alt av løse deler og plassert inne i gangen, og botte fast lokket på putekassen. Nå sitter jeg og koser meg inne, og hører på ASK som rister i huset. Regner med han farter videre i løpet av kvelden. En fin tirsdagskveld til deg.

  SvarSlett
 3. Spennde tur!
  Flotte bilder! For en nydelig himmel på det første bildet! Vakkert!

  SvarSlett
 4. Fant akkurat bloggen - virker veldig koselig - la meg til som følger jeg og kommer på besøk igjen en annen dag.

  Kjempefine bilder fra turen din ute :o)

  Ha ei fortsatt fin uke - klem fra Toril :o)

  SvarSlett
 5. Nydelig bilde med fjorden og huset ditt, fine farger!
  Du er dristig, som fær på klatretur på issvullan!

  SvarSlett
 6. Kor du e å klatre gamle mor??
  Nei nei nei!!
  Men du e jo sprek,det vet vi jo :)
  Ser skummel ut den isfossen,men så artig at du fikk tatt den i nærmere øyesyn...å at vi åsså fikk sett den!
  Det farlig føre,selv uti marka.Her ble det isholke på veien igjen,men han Ask kom ikke innom oss...hvis han ikke snur da(he he!)
  Glad man slipp unna uvær.
  Huske godt stormen i -87.Da taket ble tatt av gjennomgangsboligen.Mellomstemann va bare baby da.
  Ha en fin onsdag i morgen.
  Jeg skal nyte fridag,så e vi invitert på Mølja :)

  SvarSlett
 7. Hei..fine stemningsbilder fra ìs`fjorden.Herlig lys i denne tida.I Tromsø blåste d ganske kraftig i kastan på ettermiddagen/kvelden i går,men ikke værre.Søppeldunken fant æ nede hos naboan`s inngangsparti;)Har sovet godt,å ikke hørt no til vinden.I dag dale det ned plussgrader snø..tunge korn som smelte strax.Va ute å henta avisa i morgest,da sildra det kraftig i en ny bekk som har bana seg vei mellom husan..Mye vann i gata.Godt vi bor i skråning og oppi høyde.Ellers hadde vannet kommen inn i gangen vårs:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Flotte bilder fra turen din, men no må du være forsiktig på isen og ikke risikere brudd pga fotografering til bloggen, he he.
  Når æ så på bildene dine så fikk æ lyst på en tur utover til fjorden. Savne den, men kanskje det blir en helgetur utover no når det e blitt lysere dager.
  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett