onsdag 11. februar 2009

Marie Antoinette

The award is called "The Marie Antoinette' a Real Person, a Real Award.
The rules are:
1. Link to the person who gave you the award.
2. Nominate 7 other persons.
3. Link to the nominees and let them know about this award.
4. Post the award on your blog."


Denne awarden har æ fått fra Wenche's Sysler og fra Steinbokkjen.
Tusen takk skal dokker ha begge to. Det er alltid hyggelig i hverdagen å se at noen tenker på en - og det blir æ glad for. Ser at det er så mange som har fått denne awarden opp til flere ganger, så æ velge å ikke sende den videre til noen spesiell, men ønsker at de som måtte ønske det, vil ta i mot den som en hilsen fra meg.


Marie Antoinette var "a real person", født som prinsesse i Østerrike og ble gift med en fransk prins Luis, bare 14 år gammel. På denne tida var det jo vanlig å opprette forbindelser gjennom arrangerte ekteskap for å oppnå fordeler eller stablisering av urolige forhold. Da hun var 18 år, døde kong Louis XV, og Louis og Marie Antoinette var nå konge og dronning.
" Dear God, guide us and protect us. We are too young to regin" falt de på kne og ba da dette ble kjent. De fikk 4 barn, men samfunnsforhold med etikette, intrigier, ekstraavagant livsførsel m.m. skapte stor misnøye blant folket. Marie Antoinette ble mer og mer hatet av folket, hun ble en syndebukk med rette eller urette. Da den franske revolusjonen 1789 brøt ut, slapp ikke kongefamilien unna og ble arrestert. Begge ble henrettet ved guilleotine i 1793, Marie Antoinette 9 måneder etter kongen.
Antonia Frasers bok og Coppolas film (2006) viser også et annet bilde enn det som ofte er kjent. Kanskje var Marie Antoinette en svært misforstått person.

Så delte Steinbokkjen denne utmerkelsen til de som måtte ønske det. Den var det Besta som hadde laget.
Syns den var så søt at æ gjerne ville ha den på min blogg, og æ takker for det.

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med disse utmerkelsene!
  Så fint at du fikk dem,de er vel fortjent, begge to!
  Jeg har ikke hørt historien om Marie Antoinette før, har hørt om henne, men visste ikkealt du skriver om her....
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Kul att du vill vara med o vinna blonder ,de har varit min farmors..så gamla o fina! Tävlingen varar till den 7/3 inte den 14/2..Kan va bra att veta ju..hehe..Lycka till nu! =)Fin blogg du har !Klems!

  SvarSlett