tirsdag 24. februar 2009

HELGETUR TIL OSLO

Nedsnødd hovedstad

Sist helg var jeg i Oslo på infoseminar i Norske Kvinners Sanitetsforening. Det snødde alle dagene, og ovenfor er et lite glimt fra Frogner, Frognerparken og Røa. Her er det mye snø som skal kjøres bort og slaps som trekker gjennom skoene.
FREDRIKKEPRISUTDELINGEN
Lørdag ettermiddag/kveld fikk jeg være med på Fredrikkeprisutdelingen i Gamle Logen sammen med flere hundre mennesker. Prisen er N.K.S.' hederspris som årlig gis til en person eller gruppe (utenfor organisasjonen) som har utmerket seg innenfor N.K.S. arbeidsområde. For de som ikke kjenner til sanitetsforeningen, kan jeg fortelle at den er landsdekkende og Norges største kvinneorganisasjon med satsingsområder kvinnehelse og omsorgsberedskap. Dette kan omfatte utrolig mye som jentekonferanser for ungdom, Min dag i dag (opplevelsesdag for barn som trenger en oppmuntring), SESAM (øke minioritetskvinners samfunns- deltakelse gjennom språktrening og nettverksbygging), forskningsstøtte, miljø- og omsorgsberedskap.
Årets prisvinner ble Marit Breivik som fikk statuetten, diplom og 100 000 kr. Marit fikk prisen for å være en inspirasjon for unge jenter gjennom sin kvinnelige lederstil. Hun har bestemt seg for å gi prispengene til "Right to Play" som er en internasjonal humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som virkemiddel for en helhetlig utvikling av barn og unge i verdens mest vanskelige områder.
FORSKNINGSMIDLER
Hvert år deles det ut ca 8 - 10 millioner kroner til forskning, primært forskning på barn og kvinnesykdommer. Dette skjer samtidig med prisutdelingen. Forskningskandidatene er tilstede på arrangementet.
I år ble det delt ut 7,8 mill kroner til ulike forskningsobjekt, penger som samles inn lokalt over hele landet.
UNDERHOLDNING
Det var også lagt inn mye underholding.


Hanne Krogh tok oss med gjennom sang og småkåseri som hun brukte til å binde strofene og sangene sammen med. Riktig stemningsfullt, tankevekkende og morsomt. Hun startet med "Millom bakkar og berg"og "Den fyrste song" der publikum var med og sang enkelte vers innimellom . Snøværet ble også kommentert og "Sov du vesle spire ung" var aktuelt. Så oppfordret hun musikerne til og spille et stykke alene, og da "Våren" av Grieg ble spilt på fiolin og klaver, gik det frysninger nedover ryggen på meg. Fantastisk fremføring. Etter flere sangnumre, hilste hun fra Alexander og kom inn på Grand Prixmelodier og fikk publikum til å reise seg og danse med i "La det svinge, la det rock and roll". Hun fikk virkelig publikum med seg
Etter pause med servering , var det Toralv Maurstads tur til å underholde oss med Peer Gynt. En utrolig enmannsforestilling med sceneklipp og fortelling gjennom alle aktene. Han fortalte også om episoder der det ikke alltid var like lett å stå på scenen og når følelsene var vanskelig å takle. Og tenk at han i så høy alder makter dette! Imponerende.
Ellers var helga hektisk med stramt program, men koselig å treffe gamle kjente og møte nye mennesker.

6 kommentarer:

 1. Prøver igjen- fikk ikke lagt inn kommentar hos dæ i går kveld.
  Skjønner du har kosa dæ , blitt underholdt av kjendiser og greier.
  Æ holder i teppekanten for tida, vært vikar på skolen i to dager, skolen stengt i dag p.g.a. sykdom.

  SvarSlett
 2. Fikk ikke til å legge inn kommentar hos deg i går, så jeg prøver igjen!
  Hørtes ut som en flott tur!
  Den underholdningen ville jeg gjerne fått med meg;) Hørtes kjekt ut!

  SvarSlett
 3. Å, så det er der du har vært. Så bare at du skulle reise, men visste ikke hvor. Ser at du har hatt det fint, snøvær til tross. Den vesle spiren må nok sove her og en stund til, for det har snedd mye i natt, og fortsatt i dag.
  Kjenner til N.K.S., min mor var medlem i foreninga mange år.
  Tusen takk for hilsen hos meg. Margit.

  SvarSlett
 4. Du har nok tydeligvis hatt litt av en opplevelse! Godt at det ikke er like mye snø overalt som det er i Oslo.
  Det er vel NKS som står bak fastelavnsriset, er det ikke det, tro?
  Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 5. Flott tur du hadde til Oslo med Nks.Flott underholdning med kjendiser.Og en vell fortjent pris til Marit Breivik.
  Mye sne i hovedstaden.Men no laver det godt ned her åsså.

  SvarSlett
 6. Du hadde en fin tur, skjønner jeg! Det gjør godt i sjela!

  SvarSlett