onsdag 14. januar 2009

Snøfall
Vi har ikke hatt så store snømengder hittil i vinter, men i morges kunne jeg lese av 21 cm snø på måleplata i løpet av siste døgn. Det er jo ikke de helt store mengdene, men siden det ikke var vind, ble det julekortstemning med snødekte grantrær.

Veien til nabobygda var også stengt ei tid siden det var gått ras på strekningen. Det er et rasutsatt område som skaper utrygghet for de som er avhengige av å ferdes på strekningen. Post, butikk og fergeleie er her i bygda og noen kjører også til jobb. Heldigvis er det bom som brøytesjåføren stenger veien med når det er utrygg vei, men det kan jo også være vanskelig å vurdere.
Dette bilde er tatt for noen år siden og viser at det er gått et stort ras selv om det ikke er mye snø i fjellet. Legg merke til hvor liten sparken er i forhold til raset. Akkurat her er det en liten forhøyning i terrenget slik at raset virker svært høyt. Det er bare noen få meter til sjøen i det bratte terrenget her.


Her er det noen som har søkt ly for vinteren

Disse to feriebåtene har gått i hi under hver sin presenning og håper det ikke blir for store snøtyngder å bære.

Åpen elv


Dette bildet er tatt for noen dager siden og viser at elva ennå ikke er frosset helt igjen.

Husk på småfuglene


Så må vi ikke glemme at småfuglene kan ha vansker med å finne seg mat når det blir vinter. Denne koselige meisebolleholderen fikk jeg til jul av barnebarn. Syns den er en artig fargeklatt i alt det hvite.

6 kommentarer:

 1. Hei! fikk ikke sett bildene dine. Ser innom igjen i morgen. Kanskje det er i orden da. God natt. Margit.

  SvarSlett
 2. God morgen!
  Ja vi har fått "tommelsyken".
  Har du ikke hørt om den før? he he!
  Jeg har prøvd meg litt med strikkepinnene her på morgen kvisten,og det går bare jeg tar det litt forsiktig.Litt hoven enda,men det blir da bra.Må si som en tanteunge sa:"Du døj ikke"
  Jeg fikk ikke sett bildene dine jeg heller:(

  SvarSlett
 3. Har vært inne tidligere på morgenen, men ingen bilder. Da jeg kom tilbake nå så var de der. Flotte vinterbilder! Skummelt med den rasfaren, håper det går godt i vinter. Den meisebolleholderen lyste fint i alt det hvite. Her må vi legge meisebollene inni mathus, ellers varer de ikke lenge, for da tar skjura den. Når den er i nærheten tør ikke småfuglene komme heller. Ønsker deg en fin dag!
  Margit.

  SvarSlett
 4. Oi! Her var det skikkelig julekortstemning, ja!
  Vi har nesten ikke snø nå, etter å ha hatt nesten en halvmeter (kanskje litt overdrivelse, men iallfall mye), så forsvant den med regnet.
  Natt til i går kom det et lite "melisdryss".
  Men vi har fint, kaldt vær nå. Ca minus 10 fra morgenen, og det meldes kaldere...
  Takk for trøst og oppmuntring i forbindelse med det telefontullet. Det er ikke artig å være uten mobil. Vurderer å kjøpe en billig for å bruke som reservetelefon. Men vet ikke om jeg kommer til å gjøre det, det er så mange andre utgifter akkurat nå.....
  Ha en fin dag i nord!

  SvarSlett
 5. Får så "hjemlengsel" å se bilder fra tverrfjord..Fjellan,elva..som man så mange gang har sedd,uten da å bry sæ,men no et ønske om å se så mye oftere.Rart med det!Håpe det lar sæ gjøre å komme utover i påska.lenge siden sist vi va i fjor`n!Fine bilda.Håpe fuglan blir mett:)Hejdå!

  SvarSlett
 6. God kveld!Jada fikk sett bildene etterhvert.Var jo så spent,så måtte selvfølgelig stikke innom etterpå.Å da var dem der:)
  Kjempefine bilder.Ser skikkelig skummelt ut der raset har gått.Bra mye snø som samler seg med ras.Tenk at det har gått bra i alle år.Det er jo et under!
  Ha en fin kveld...eller får kanskje heller si God natt,for det er ikke mye igjen av kvelden nå.

  SvarSlett