mandag 5. januar 2009

Og julegodter varer helt til påske?

GODT NYTT ÅR TIL ALLE SOM KIKKER INNOM!


I tillegg til den store godtersekken jeg har vist tidligere så har det dukket opp nydelig konfekt og cognackuler som forsvant før fotografen fikk foreviget dem. Kjempegode

Med all marsipanen og annet godter i sekken som er nesten like full ennå, kan det vel hende jula varer helt til påske.
Har ikke ryddet bort julepynten ennå, men er begynt og tar litt etter litt etter som det høver, nesten synd å ta bort alt før påske? Hmm!

Gammel parafinlampe


Vi har hatt kortere strømbrudd i uværet. Ikke problemer når en har så mye lys overalt og kan fyre i ovnen. Verre med TV og PC, men det ble ikke så lenge at abstinensen meldte seg. Fant fram denne gamle og koselige lampa og måtte bare ta bilde uten tanke på bakgrunnen som skjemmer. Foten m.m. bærer merke av tidens tann (patina?).
JULEGAVER
Det ble en del julegaver fra familie og venner. Skal vise et par av dem her.

Denne fikk jeg fra et av barna våre. Det kan bli mange svulstige ord i tusen sitater,
men det kan vel hende at noen passer også for meg. Men det som varmet og rørte meg mest, var tanken som lå bak.

I forordet står det at boka er en hyllest til mødre og det og være mor, et middel til å få sagt det en mor gjerne vil høre.

Vil dele et noe humoristisk sitat med dere:
"En mor føler ofte at spenstigheten minker rundt 50-årsalderen. Dette er fordi barna har brukt mesteperten av polstringen hennes til å bygge sine egne reder." Samantha Armstrong


Denne fotoboka passer det godt å vise fram slik været er nå i Finnmark. Det er finnmarksfotografen Bjarne Riesto som har laget den med mange bilder av storm og godvær der hav og land møtes på den nordnorske kysten. Egen tekst som viser evnen til ettertanke og undring.
For et par år siden fikk jeg fotoboka "Blått til lys" av samme forfatter/fotograf.

Overraskelser


Tre CD fikk jeg også
Halvdan Sivertsens "Mellom oss" var gave fra familie, mens de andre to
juleCDene kom helt overraskende. Voice of Joy's "Betlehem" kom som
kundegave fra "Nytt og Nyttig." Har handlet bare et par småting, men vært med på arrangerte reiser til utlandet, noe jeg vet andre bloggere også har vært.

Oslo Gospel Choir's "En stjerne skinner i natt" samt ei bok kom som gevinst fra Nitimen. Ble trukket ut etter at jeg hadde sendt sms svar på en oppgave .

12 kommentarer:

 1. Godt nytt år!
  Jøss det har visst vært bokskred hos deg med snøfallet!No har du lesestoff i lang tid.Håpe du får tid til Blogging også.
  Godt du er tilbake.Begynte å savne dæ!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Her var det mange flotte julegaver! Heldige du!
  Jeg har begynt å rydde bort jula i dag, blir fort lei av den. Har tatt bort det meste, men julegardinene i kjøkkenet, pluss juledukene er ikke tatt bort enda, det får bli i morgen. Må ta det litt pø om pø..
  Det ble et skikkelig væromslag her, det er sterk vind og regnvær, er glad jeg er inne og slipper å gå ut....
  Kos deg med gavene dine, og ha en god kveld!

  SvarSlett
 3. Flotte julegaver, synes det er så koselig å få bøker, men det ble ikke no bok på mæ i år.....men masse anna fint, får ta ei opptelling i gave stabelen å vise noe frem.
  Vet du ka , må slutte av , for nå sitter katta (Munti)her å hyler , skal ligge i data stolen...data nerd sier æ!
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Strømbrudd høres litt koslig ut,leeenge siden æ opplevde det sist.Ikke får man oppleve skikkelig vinterstorm her i Tromsø heller,ikke på den måten det kan være i Tverrfjord og nordover.Litt ruskevær med innstilte båta fra Skjervøy i jula va det..Godt me innekos på denne årstia.God fornøyelse me go musikk og bøker.Klem

  SvarSlett
 5. Godt nyttår! Været er nok verre i Finnmark enn her hos oss, men vi har massevis av snø, og det fortsetter å lave ned. Vi hadde 2 timer strømbrudd i romjula, akkurat da vi skulle lage rundstykker. Barnebarna satt med hodelykter og trilla rundstykker, et artig syn! Rundstykkene var store som brytebrød før vi fikk dem stekt! Ellers har jeg pakka bort jula, og begynner så smått å glede meg til sola kommer tilbake. Hilsen BeBe

  SvarSlett
 6. Jøss, skal si du har fått mye fint til jul.
  her er det bare å krypeopp i sofakroken og nyte en god bok med vakre bilder mens man koser seg med gjemte godis biter fra jula :-)

  Strømbrudd ja, da ser man hvor avhengig man er blitt du av både det ene og det andre...

  Ha en flott da, og har du tid til overs kan du altids måkke litt snø her :-))

  SvarSlett
 7. Hei! Fine gaver du har fått og både bøker og musikk er fint å ha når været rase ute og d er godt å holde seg innadørs.
  Har fyrt i ovnen og no ska æ sette meg ned med strikketøyet og en kopp kaffe.
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 8. CDer er dte beste jeg får i gave...elsker å spille... HØYT...alene heime. Eller med IPODen jeg fikk av sønn vår til jul... da kan jeg strikke og høre deilig musikk mens de andre ser krim eller nyheter eller hva som helst... det forstyrrer ikke min verden. haha....

  God dag fra Glomfjord...

  SvarSlett
 9. Hei og hå, her e en blogg som eg ikkje har vært innom før. Koselig å oppdage nye, det e jo et hav av blogga.
  Må du ha en fin helg.

  SvarSlett
 10. Hei:) tusen takk for koselig kommentar på bloggen min:))
  Nå har jeg lest bloggen din. Så mye fint julepynt og nisser du har. Du kan krype oppi sofan med bøker og sjokolade og fin musikk på øret og bare kose deg:))
  Ha ei fin ny uke.

  SvarSlett
 11. Hei! Fine gaver! Artig og koselig den " mammaboken",men jeg har sett mest på den nydelige, gamle parafinlampen. Måtte være en fryd å ta fram når det ble strømbrudd.Koselig å sitte i skinnet fra den, vil jeg tro.
  Hilsen fra Margit.

  SvarSlett