søndag 29. mai 2011

Sommerdag søndag 29.mai

Se på denne lille gjøgleren (bestemorsglede) som er sådd av noe frø jeg samla i høst. Den er ikke stor, men har allerede gleda mæ med fire forskjellige farger på blomstene. Håper den vil bli riktig frodig og full av blomster utover sommeren


I dag har vi hatt en fin sommerdag med sol og bra temperatur. Jeg har for det meste sløva på terrassen, men har fått gjødsla frøplantene mine. Kjøper masse sommerblomster fra gartneriet i nabobygda, men syns det er trivelig å så litt frø og se det spire og gro. Det blir vinduskarmene som er første stoppested for spiringa, og så blir de flytta til soveromma etter prikling, og nå har æ satt noe ut i minidrivhuset mitt.


Her ser dere mitt minidrivhus. Det er sånt at æ nesten kan ta det under armen å gå. Men æ er glad når æ får flytta ut noen av frøplantene mine til denne mellom-stasjonen.

Det er en klaff med glidelås som æ kan trekke ned om natta eller når det er kaldt.

En kveld med regnbue over gammelnaustet. Uklare bilder på grunn av disig vær.

Rusla en tur opp til vannet på kvelden i dag. Der lå det ennå noe is i elveutløpet. En enslig svane holdt til her, men bildene av den ble ubrukbare. Har ikke linse til å fange inn motiv på litt avstand.

Gjennom hotellvinduet i Tromsø på torsdag hadde æ denne utsikten til en grønn og nyklipt plen med en stor rigg i bakgrunnen, antakelig på verksted.

Selv om dette bildet er skikkelig dårlig, så må æ vise det fram. Tok det fra hotellsenga sent på torsdagskvelden/natta. Syns det så ut som en robot som kikka inn gjennom vinduet mitt, og måtte stå opp å trekke for gardinene! :))

5 kommentarer:

 1. Så søt den lille blomsten var! Morsom med blanding av farger. Du ser ut til å være flink til å få det til å spire og gro. Og så flott regnbue, det er vakkert.
  Den roboten tror jeg at jeg også ville dratt for gardinene for, he he.... Ha en fortsatt fin sommertid!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Håper det gikk bra med den Tromsø-turen din.
  Og den riggen var virkelig robotaktig.
  Sånn artig bestemorsglede" Jeg har en sort som bare må deles, som det ikke går an å ta frø av...
  Min er bare gul.
  Jeg har hatt gjøgleren som var satt av frø, lurer på om den gule bestemorsgleden min er av en annen type...

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du ikke ville ha roboten helt innpå senga! Bodde du på et hotell nord på øya?
  Jeg rakk nå våronna mellom snøbygene, før jeg dro på juni-ferie til leilighetgea i Bulgaria.
  Det lille drivhuset ditt var virkelig smart. Det hdde tom. fått plass på min frimerkeveranda.
  Og bestemorsglede blir jeg nostalgisk av. Det er jammen lenge siden jeg så denne blomsten. Jeg ønsker det fine junidager!

  SvarSlett
 4. Samler å på gode sommerdager- men håper at det blir flere , en vi greier å fotografere..., men en må vite å bruke de på en go måte , så en kan se tilbake på gode sommerdager uansett få eller mange.

  SvarSlett
 5. Moro med egne planter!
  Vedr spiselig bilde på kake, så bruker jeg marsipanlokk på kaka, og så fuktes marsipanen ørllite grann der hvor bilde skal ligge. Bildet legges forsiktig på. Deretter lages ramme - av marsipanpølser, smørkrem eller rett & slett sånn kakepynt på tube som du får på alle matbutikker.

  SvarSlett