tirsdag 7. juli 2009

Liv i Loppa - teaterforestiling

En utrolig fin opplevelse!
I Bergsfjord er det nå en ukes sommerfestival med et variert og tettpakket program med et par avstikkere til nabobygdene. Egentlig skulle jeg begynt med dagen før, lørdagen, men den kommer jeg tilbake til senere.
Vel, vi skulle på teater - og tenke seg her helt vest i havgapet. Det er i allfall første gang for mitt vedkommende.

Bente Børsum t.h. og Ragnhild Lien . Foto:Rune-Andre Ruud Ottarsen
Hadde ikke med kamera, men en kjenning var så snill å sende meg et par bilder som jeg fikk lov til å bruke på bloggen.
Teaterstykket vi skulle se var annonsert i programmet som "Fortelling om min mor", men på plakaten står det "Min forestilling om mor". Det sier vel omtrent det samme.
Bente Børsum med musikkfølge av Ragnhild Lien trollbandt oss i en 75 minutters lang monolog der hun ved skiftende stemmebruk og mimikk portrettere mange personer slik at vi kjente det under huden på oss. Vi levde med i redselen, torturen, fornedrelsen og fortvilelsen.
Det var som om publikum holdt pusten under hele forestillingen for du kunne ha hørt den berømmelige knappenåla falle. En sterk forestillng som ble formidlet på en profesjonell måte. Den satt i meg lenge etterpå.
Fortellingen handler om Lise Børsum, Bentes mor, som var legefrue på beste vestkant i Oslo og kom med i motstandsbevegelsen. Hun ble arrestert, sendt til Grini og senere konsentrasjonsleiren Ravensbrück. Hun overlevde, men klarte ikke å forholde seg til sitt tidligere liv og forlot famillien - og Bente.
Forestillingen hadde urpremiere i 2006 og er spilt på de fleste teaterscener i Norge.

Etter forestillingen samlet publikum seg i kafèen, og her fikk vi en ekstra forestilling der fiolinisten spilte for oss.
Takk til de som klarte å gi oss denne opplevelsen!

4 kommentarer:

 1. Teater i havgapet høres fint ut alene og da med en flott gripende forestilling så forstår jeg at dette har vært flott. Fortsatt fin sommer :0)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar. Koselig blogg du har .
  Er det ikke deilig med naturen i nord.Jeg har bod både i Bodø , Tromsø og Vesterålen . Men det begynner å bli endel år siden nå .
  Da var guttene små. Nå er de voksne menn .
  Tiden går.
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 3. Hei! Nå er det en god stund siden jeg besøkte bloggen din. Først har jeg vært bortreist og så har jeg ikke vært i form.
  Dessuten er det sommer, og alle blir ikke like flittig besøkt på bloggene da.
  Håper det er bra med deg, det ser ut som det har vært koselig der fu har vært.
  Ha en fortsatt god sommer!:-)

  SvarSlett
 4. Innom for å ønske deg en fin julidag du får kose deg masse :)

  SvarSlett