lørdag 6. september 2008

OVERNATTINGSTUR

Siden skolen i nabobygda fortsatt manglet lærere ved oppstart av skoleåret, har jeg gått med på å undervise noen dager i uka i en overgangsperide. Det er en liten skole med bare 5 elever. Hvis det er noen som kunne tenke seg et år som lærer på denne lille skolen, så grip sjansen og ta kontakt snarest. Det er gode muligheter for friluftsliv rett utenfor stuedøra i en flott natur.


Skolen drar årlig på en overnattingstur i nærområdet hver høst, og i forrige uke var været ideelt, så det var bare å utnytte godværet.


Skolen har fått ny lavvo som ble tatt i bruk for første gang. Noen fedre var på forhånd og satte den opp, og grue var også ferdig da vi kom opp.


Leirplassen lå idyllisk til ved vannet.
Sola klarte så vidt å kikke over åskammen
Lave solstråler forgyller ensom bjørk utpå neset.


Alle deltakerne kom med båt, og nesten alle foreldrene og småsøskene var på kveldsbesøk. Yngste overnattingsgjest var under 1 år.
Noen prøvde fiskelykken både fra båt og fra land. Fisken ble stekt i folie på bålet

Her steikes pannekaker i bålpanne.Det var mye spennende mat som ble varmet på bålet; pølser, grillspyd med thaimat, spekeskinke mm. De yngste var hele tida på farten og fanget rumpetroll, så det var ikke lett å få de med på bilder.

Et lite privat krypinn kan være greit å haTida gikk fort og det var tid for noen av oss til å si god natt og takk for oss. Det var fortsatt kos rundt leirbålet med fakler i vannkanten. Vannet lå speilblankt og fisken vaket rundt båten.


Vi hadde fine natursenarier rundt oss på nedtur. En av de flotte minnene å ta med seg inn i mørketida.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar