onsdag 3. september 2008

Det var en gang en sommer...

Ja, så er dagene kommet og gått - sommerdagene som en venter på med lengsel- og fortsetter å vente og vente når kalenderen viser juli og går over i august- og sommeren bare har besøkt oss med noen få dager innimellom, men du verden så stor pris en setter på de dagene en kan ta kaffekoppen og sette seg ute på terassen. Det har vært slike dager òg.

Blant annet en slik dag som denne da jeg kom meg opp til et fjellvann dit noen gjester hadde gått tidligere på ettermidagen. Min tanteunge er en ivrig sportsfisker, og jeg fikk tatt dette bilde av han.

Men tåka krøp snart rundt husene og skjulte sol

Langs denne veien som går utover langs fjorden, bruker jeg ofte å gå kveldstur. Blåklokker og fjellmarikåpe dekker veikanten, og det ser nesten ut som de er plantet der med annenhver plante i rekke.

På fjorden er det måker og annen sjøfugl, og det hender ofte at en ørn letter fra bergene ovenfor veien.
To kvelder på rad observerte vi (datter og svigersønn) en revunge som var utrolig tam. Vi kunne lokke den til oss, og siden jeg hadde en kjeks i lomma, prøvde jeg å se om den ville komme nærmere. Til slutt var den bare et par meter unna og spiste kjeksen. De andre fortsatte videre, og jeg labbet etter i raskt tempo. Da jeg kikka meg tilbake over skuldra, så jeg reven komme løpende etter meg i full fart.


En morsom opplevelse.
Bilde er uskarpt, tatt med mobilen antakelig i bevegelse
Så har vi også hatt disse to søte kattene på feriebesøk.
Happy (Man coon) og Fairytail (Hellig Birma). De ble noen ordentlige utekatter og særlig Fairytail viste at jaktinstinktet var på plass med gjennomsnitt 4 mus pr dag som skulle presenteres helst inne i stua om hun slapp så langt. Happy ble også bitt av basillen etter hvert, men ingen av dem spiste musene, heldigvis! Et slikt jaktterreng gjorde nok oppholdet til en drømmeferie for kattepusene
Så har det etter hvert blitt modne multer å finne om en bare orker streife rundt i marka. Hos oss er det ikke store forekomster, men en kan finne noen her og der.
Alle vekster er sterkt forsinket på grunn av den dårlige sommeren, og først nå har vi jordbærsesong, ganske redusert. Blåbær ser det heller ike ut til å være så mye av.
Det er kommet snø på fjella, og i natt var det ganske kaldt, ned mot frysepunktet. Håper det ikke fortsetter slik!


Her er de aller første jordbærene og en fin multefangst kommet på kjøkkenbordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar