lørdag 13. september 2008

LITE BLÅBÆR MEN MYE HIMMELBLÅ

Har vært på to flotte turer for å se etter blåbær, men resultatet ble bare et par liter tilsammen. Likevel var det to herlige turer i et fantastisk flott vær med knallblå himmel og speilblankt hav. Det ble litt trim og flere høstbilder enn "bærlitere" til vinterkos.
Disse to bjørketvillingene, eller i alle fall søsken tror jeg, syns jeg gir oss et bilde på hvor ulike vi som mennesker kan være. Den ene som jeg tror er litt snusfornuftig, har kledt seg for høsten, mens den andre fortsatt tviholder på sommerprakten. Kanskje syns den i likhet med meg at det ikke har vært så mye anledning til å lufte sommergarderoben. De kan ikke klage på utsikten utover Lopphavet med Sørøyfjellene langt i det fjerne.

Her ser vi at det ligger litt nysnø på fjelltoppen bak Bergsfjord som vi ser litt av til høyre.

Jeg satt lenge å så på noen niser som gikk og spiste i en liten sildestim utpå fjorden her. Den største øya er Silda og den innenfor er Marøya. Og utafor har vi Lopphavet som ikke alltid ligger like rolig som denne dagen.
Når vi retter blikket innover, kan vi se Nordtverrfjord (ubebodd) omtrent midt på bildet med en flik av Øksfjordjøkelen på fjellet bak.

Så på andre siden av Bjørnevikeidet, ser vi Sør-Tverrfjorddalen åpner seg innover. I vassdraget er det fem vann etter hverandre innover dalen. Her går det opp røye, ørret og også laks i de nederte vanna.
Fortsetter vi videre innover dalen forbi 5.vannet, kan vi omtrent midt på bildet se en flik av en annen isbre som heter Langfjordjøkelen. Hvis vi tar av over åskammen til høyre innerst i bildet, kommer vi til Loftvannet. Her fins det også fisk. Om en passerer dette vannet og går opp et trangt skar som kalles Modersliv, passerer en fylksgrensen og kommer en inn i Troms fylke. Om vinteren går det en scooterløype her.
For nesten 2 uker siden kom den første snøen i fjella. Dagen etter var snøen enda lengre nede, men nå er det bare litt på de høyeste toppene.
Høsten er kommet
Dette er et dårlig bilde av nordlyset som vi har kunnet se hver kveld. Det har vært stjerneklart og stille. Flott, men det har sin bakside siden det blir nattefrost. Vi bor oppunder et fjell som skygger for den lave høstsola. Bakken har vært dekt av rimfrost hver morgen og potetkålen er frostskadet. Det samme er jordbæra som ikke rakk å modnes i år.

3 kommentarer:

 1. Ha trur du ikke æklarte det med god manns hjelp , så er det ikke måte på ka man får te.
  Alle de "himmelblå" var nydelige, så no har æ også vært der....
  Vafler og kaffe på strikketur i måra ettermiddag..
  Snakkes.

  SvarSlett
 2. Hei der! Nå er jeg spent på om jeg er kommet til rett plass. Det er nemlig TO som har tittel "som dagene går". Men dere skriver det ikke helt likedan, så jeg tror dette er rett.Jeg kom dessverre ikke in til deg ved å trykke på navnet ditt i kommentaren.
  Tusen takk for hyggelig hilsen på min blogg!
  Det er alltid veldig gøy å "bli kjent" med nye bloggere.
  Så mange flotte bilder du har tatt! Aldeles nydelige naturbilder.
  .....Jeg synes du skal ta en titt på hjemmesiden til Thyreoideaforbundet: www.stoffskifte.org
  Der er det mye interessant å finne.
  Nei, det er visst ikke lokalforening i Finnmark, såvidt jeg vet. Men du kan melde deg direkte inn i forbundet, så får du bladet, det heter Thyra.
  Det går an å melde seg inn via nettsidene, der er det innmeldingsskjema.Du får mye informasjon gjennom bladet, og også på nettsidene.
  Jeg kommer nok også tilbake til din blogg senere.
  Ha en fin dag!:)

  SvarSlett