tirsdag 1. juni 2010

Kontraster

Grønt bjørkeløv og nysnø halvt ned i fjellet.
Ustabilt vær er vi vant med, men i halvtitida i går kveld kom skiftet brått på. Jeg bemerka at det ble så mørkt, og plutselig kom det et tordenbrak, de store bjørketrærne i hagen svaia i sterk vind og plutselig åpna himlens sluser seg med sludd og regn, kanskje også hagl.


Etter hvert roet det seg med bare enkelte byger i blant. Det blåste en kraftig vestavind en stund, og turistfiskebåtene kom inn den ene etter den andre.


De stakkars små frøplantene mine i mitt bittelille drivhus av plast hutra nok, men frost var det vel ikke, så jeg får håpe de overlever. I fjor måtte jeg emballere dem inn med flere sitteunderlag, men da var det en tanke verre.

Tror nok dette steinbedet er det som klare seg best på denne tida. Får vente litt til med å kjøpe sommerblomster, kanskje fristende med litt stemorblomster.

6 kommentarer:

 1. Æ blar fort over -no skin sola på veggen her hos mæ.

  SvarSlett
 2. Huff for et "sommervær"...håper virkelig det blir bedre i morgen:)

  SvarSlett
 3. Katti va det han sko komme me govær?

  SvarSlett
 4. Håper sola og varmen når din heimstad snart..

  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 5. Glemte nå å si på det forrige innlegget at du har vært flink. Det blir en egen stemning i huset med litt ekstra vårreingjøring.
  Og sånt sommer-tordenvær synes jeg egentlig bare er herlig mens det står på. Som regel varsler torden værforandring, dessverre blir det som regel kaldere!
  Uff, akkurat nå ser jeg at ei måse har drete på mitt nyvaskede stuevindu. Eg skjønne ikke ka dem har i mot meg, og korssen dem får det til!

  SvarSlett
 6. Du såg ikke huset? Alt sees klart fra veien ...
  Blått hus... Fjøs og drivhus er røde...
  Kanskje det kom fort på?

  SvarSlett