onsdag 28. april 2010

Ikke akkurat vårfornemmelser nei

Nysnøen som lava ned i går fikk meg til å plasser måleplata opp igjen. I dag viste den 15 cm, men det har lava ned etter at bildet ble tatt.


Kjellerlemmen er også snødd ned

Sikten er ikke så god ut gjennom stuevinduet mot havetOg her gjennom kjøkkenvinduet som hadde fått snøblonder på, men det vises nesten ikke på bildet.

Akkurat nå har vinden løyet noe, men det har blåst ganske kraftig fra sv. I går var det vestlig vind med sjørokk.
Er det reinkalveria eller en av de andre riene som vi ofte opplever om våren her nord? Navnet er oppstått ettersom reinkalvingen foregår omtrent på denne tida, og at været ofte er ustabilt på våren. Pinseria er et annet navn.
Jeg skrev på facebook at jeg ikke visste om jeg skulle se posetivt på snøfallet og rope "Hurra, nå blir det mer skiføre" eller resignere å si "Det er no bare slik det er og ikke noe uvanlig på denne årstida". Men jeg håper snøen forsvinner snart. Det er vanskelige kjøreforhold og noen stengte veier rundt om i Vest-Finnmark og Troms.
Sjøfisketuristene har også hatt et par dagers landligge. Må være kjedelig for dem som helt sikkert ikke har strikning med seg til å drive tida med!

7 kommentarer:

 1. Huff ja, våren kan være uberegnelig. Jeg har ei veninne som også er nordfra. Hun pleier å si: Sonja vi må stikke fingeren i jorda og kjenner hvor vi kommer i fra.
  Det er lett å glemme hvordan det kan være andre steder i landet, når våren gjør sitt inntog i sør.
  Ha en fin vår. Snart er snøen vekk.

  SvarSlett
 2. Jaja, han har no vel sine plana, han sjøl, når han lar oss stakkars sne ned som om det e sånn det ska være!
  Her e det å berge solstolan!

  SvarSlett
 3. Må no bare legge til noen trøstende ord ...
  Det ska bli godt når han snur.....været altså.
  Åsså et artig ordtak æ har kommet over ang. fisketuristan; "Det dræges smått me torsk gjenna kjøkkenvindue".
  Siden æ tar helg fra i kveld , så sier æ go helg te dæ og kjæresten din også!
  Gode og illustrerende bilder du viser frem......men nåkka målestav , ville æ ikke beæra han me ...prøve sikkert å sny enda mere da.

  SvarSlett
 4. Ja, det sner store bladvotta her også. Godstolen min på verandaen blåste først ned så den ligger flat. Og nå er den så nedsnedd, så den får vel bare tine fram en gang til st. hans. Søndag tor jeg det var minst 4 årstider her i sørveggen. Det var derfor jeg tok ut stolen, og satt i sola og drakk formiddags-kaffe. Heldigvis tok jeg med puta da jeg gikk inn!
  Nå er det bare vel 2 uker til jeg skal til leiligheta i Ravda, og det gleder jeg meg virkelig til. Skal tilbringe litt mer enn to uker der nede denne gangen.

  SvarSlett
 5. Det var da svært! Vi har og hatt snøvær noen dager, er ikke akkurat det en har lyst på nå.
  Du har virkelig fanget vinterværet i bildene dine!
  Jeg tenkte på å gå ut og lage snølykt, men lot være. Min mor pleide å prate om reinkalvria og pinsnoravinden. Takk for din hilsen hos meg!
  -Margit-

  SvarSlett
 6. Håper godværet våres rekker oppover til deg. Bare vi nå kunne få noenb pluss på natta og :)

  SvarSlett
 7. Denne årstida kan by på mye forskjellig vær!Men no satse vi på at det ikke kommer mere snø.. De siste dagan har jo vært flott!

  SvarSlett