søndag 28. juni 2009

Gave og løsning på "Hva er dette"

Gave fra Lisbeth i "Mormonsen"

Som en oppfølging i forbindelse med Pay-it-forward fikk jeg uventet disse flotte gryteklutene som også er fine til underlag til varme fat på bordet. Det er et hakkearbeid som er fint utført.
Tusen takk skal du ha, Lisbeth. Jeg har vært så treg til å ta bilde av gaven og lage innlegg på bloggen i det siste. Kan ikke heller skylde på sol og sommer for det har det heller vært lite av her hos oss. Litt sol, men sur nordaustlig vind som gjør det utrivelig å være ute. I dag har det vært bare omkring 10 grader, litt av en forskjell til varmen sørpå.
Løsning
Så har jeg latt dere vente så altfor lenge på løsningen på mitt siste innlegg. Det er kommet mange forslag som berører området, men ingen som treffer helt.
Gjenstanden fant jeg på Havnnes da jeg var med på en dagstur dit. Hadde ikke sett noe slikt tidligere. Tenkte at det måtte være noe flyteelement. I følge væreieren så ble gjenstanden brukt som en slags notrull. Nota/garnet ble trukket over den når det skulle hales opp, kanskje opp på hjell til tørk eller opp i båten. De runde treklossene kunne rulle rundt og tjente da som en rull for å gjøre arbeidet lettere. Tror ikke den ville være så praktisk til bruk med større masker. Det var vel helst notlin den ble brukt til, tror jeg.
Jeg har brukt mye av min tid på alle fire ute i hagen,
og i kamp mot"trollkarven" (hundekjeks) som jeg prøver å hindre i å spre seg. Tungt for både hender/armer og rygg når en skal prøve å dra opp mest mulig av de store (gul)røttene. Vi har et ganske stort inngjerdet område der jeg bruker å hindre frøene i å få spre seg. Kanskje det er noen der ute i blogglandia som har et godt råd som kan hjelpe meg til å ta knekken på styggedommen???
Ha en fin uke med forhåpentligvis mer varme enn det vi har hatt hittil.

3 kommentarer:

 1. Kjempefine grytekluter :D
  Ønsker deg en god sommer Annfrid :D

  SvarSlett
 2. Gubben klipper med gressklipper, og etterhvert har både hundkjeks, brennesle, geitrams og høymuggel gi tapt litt etter litt. Og gresset gleder seg, og kommer sterkere og sterkere. Kanskje det kommer av at røttene til ugresset blir utarmet av å stadig skulle sende opp nye blader og forsøk på frøsetting? Gresset har ikke sånne røtter med opplagsnæring, det tar opp næring direkte med sine knipperøtter, derfor trives det, bare det får lys!

  SvarSlett
 3. I dag har det vært en smak av sommer her i Troms. Håper det rakk helt opp til deg!
  Ellers har jeg samme erfaring som Stubbetufsa. Det er bare å slå og klippe, og holde gresset kort, så gir ugresset opp etter hvert. Vi har en skråning her i borettslaget som vi har gått laus på, og den begynner faktisk å fjompe seg til. :)

  SvarSlett