søndag 3. oktober 2010

Vintergrøt

I disse tyttebærtider har også jeg laget vintergrøt for første gang.
Den består av bygg-gryn, tyttebær og sukker og selvsagt vann. Servert med fløte er den faktisk veldig god.
Navnet antar jeg kommer av at den er holdbar og ble brukt også utover vinteren. Har sett i et oppskrifthefte "Mat og tradisjoner fra Nord-Troms" der en lignende rett kalles Kjellergrøt og byggryn er byttet ut med risengryn. Kjelleren var kjølelageret før kjøleskapet kom.

7 kommentarer:

  1. Gubben sier: Byggryn? Syk in the knoll!
    Æ sei: Han har ikke vett på livets goder!
    Vintergrøt er knallgodt! Jeg må vel lage for å overbevise ham!
    Takk for at du minte meg på det!

    SvarSlett
  2. Vintergrøt har jeg ikke smakt, men jeg bruker byggryn til mange ting. Så dette skal jeg prøve Og med den høsten vi har, så tror jeg vi skal avlyse mørketida i år. :)

    SvarSlett
  3. Denne retten har jeg aldri hørt om. Spennende.
    Tyttebær kan i grunnen brukes til mange ting, derfor passer jeg alltid på å sikre meg en liten vinterforsyning.

    SvarSlett
  4. Jeg syns det hørtes godt ut! Det er spennende å prøve slik tradisjonsmat.

    SvarSlett
  5. Tyttebær er jo godt i det hele og store, så jeg har ikke problemer med å tro deg når du sier at vintergrøt er godt! Takk for hilsen! Jeg har vært i besøk, derfor er jeg så sen til å svare!
    Ønsker deg en fin ny uke! -Margit-

    SvarSlett
  6. Spennende! Denne vintergrøten har jeg aldri hørt om før:)

    Flotte innlegg under her også:)

    Klem fra Turid:)

    SvarSlett
  7. Har hørt om dette , men aldri smakt ...så da har du vel et lite lager på kjellarhylla om man sku dette innom en kveld..

    SvarSlett