tirsdag 23. april 2013

Vel møtt etter over ett års pause!

Tenk at det er så lenge siden jeg har hatt innlegg her. Kanskje jeg har vært for aktiv på facebook.

I dag vil jeg vise små glimt fra min reise til Tromsø sist onsdag. Bildekvaliteten er ikke bra siden alt er tatt gjennom litt skitne buss- og hurtigrutevinduer.
Vi starta hjemmefra tidlig onsdagsmorgen med hurtigbåt til Øksfjord. Herfra reiste vi med buss til Talvik der vi venta på ny buss som gikk til Tromsø. Været var ganske fint med litt svak sol.
På Kvænangsfjellet var det flott utsikt ut over den stille fjorden. Til venstre ser en Valanhamn og tindene ovenfor.
Som bildet viser, heng det en del skavler oppe i fjellet. Det har vært masse snø og stor skredfare nå på slutten av vinteren.
 Da vi kjørte opp Reisafjellet, kikka jeg forgjeves etter min tidligere hjemplass som jeg bare kunne skimte mellom trærne. Det har grodd til så utsikten var ikke bra, men på andre sida fjorden ser vi Storvika og Sokkelnes.
I Olderdalen tok ferga "Stallovarre" oss over Lyngenfjorden til Lyngseidet. Senere måtte vi over på nok en ferge.
Da vi nærmet oss Tromsø, var det gråvær og småregn. Nå hadde vi vært på reise i ca 11 timer, så det var godt å komme seg på hotellrommet og slappe av. Senere ble det litt mat, men det ble tidlig kveld på oss.
Neste dag ble vi tidlig ferdig med vårt ærend for turen. Jeg fikk meg en kort tur på Nerstranda, kjøpesenteret i sentrum, men var innom bare en eneste butikk. Utrolig!! Kom vel av at jeg ikke var helt i form, så vi gikk tidlig om bord på hurtigruta "Kong Harald" som vi skulle reise med hjemover. Var bare deilig å legge seg på køya på lugaren og slappe av.
Etter å ha spist middag på kvelden, satte vi oss i frontsalongen der vi hadde panoramautsikt. Føles nesten som rundreisepassasjerene har reserverte plasser her, men heldigvis var det middagsservering for dem da.
Sola dukket ned bak fjellene, men det var mye fint lys i skyene.

 Dette bilde måtte jeg legge til mye skygge på for at det skulle være mulig å skimte vindmøllene litt til venstre i bildet. Lokalkjente har fortalt at det er Fakken på Vannøya. Har ikke tidligere fått med meg at det er en vindmøllepark der.
 
Omtrent når en har passert Lyngstua møtes nord- og sydgående hurtigrute. Tradisjonen er at de hilser hverandre med fløyta og passasjerer står ute og vinker. Her er det "Richard With" på sørtur.
Som dere ser bærer bildene preg av å være tatt gjennom litt skitne vinduer med mobilkamera.
 
Vi ankom Øksfjord kl 02.30, og det ble en ny hotellovernatting. Valgte å ikke stå opp før kl.05 for å ta båt hjemover, men sove ut og ta ferga hjem kl 14.45. Da var vi hjemme kl 17.
Som dere skjønner så er det ikke bare en liten svipptur om en skal til Tromsø for en kort konsultasjon på UNN (Universitetssykehuset for Nord-Norge).4 kommentarer:

 1. Godt du er tilbake igjen!
  Jeg dro nok til Tromsø samme dag som deg, men jeg starta halv seks om morgenen fra Burfjord.
  Så gikk jeg litt rundt, tok inn på hotell og dro til sykehuset for skjermbilder... Overnatta og dro hjem med buss fra byen kl. 16.00.
  Men vi kunne jo ha truffet på hverandre!

  SvarSlett
 2. Så koselig å høre fra deg igjen!
  Så mange flotte bilda du har tatt på Tromsøturen din:) Ja tenkt hvor langt og lenge du måtte reise for et kort besøk på sykehuset. Tenk om søringan hadde hatt det sånn, da hadde blitt rop og skik da!
  Ønsker deg ei fin uke videre:)

  SvarSlett
 3. Artig at du var i "bloggmodus " igjen - selvom det no bare er en halvtimes sykkeltur oss imella , så e det artig å høres her på bloggen åsså.
  Masse flott natur å se på en tur te Tromsø, men laaaaaaaaangt e det å reise "bare"for en svipp tur innom sykehuset.
  Ang. blogging kontra FB- så sortere æ de sånn at de lengre innleggan legg æ på bloggen ...håndarbeid å sånn, på FB blir det helst de korte....trur æ....nån gang ihvertfall. Slepp ikke taket i bloggløsta no- vi høres plutselig!

  SvarSlett
 4. Ja, det blir litt til-og-fr med blogginga for noen og hver. Men det var no arti å se deg innpå her gjen, med fine bilder. Ingen svipptur nei, til Tromsø. Men så ble det fine bilder av det :) Og godværet ser ut til å bare fortsette...

  SvarSlett